Staré hry :: DJ OldGames

Všetky komentáre k hrám (7575)

výsledkov: 50 [ 1-50/7575 ]   «predchádzajúce 0123456789101112131415161718192021222324 nasledujúce»
|  Kloki38
10.05.2021, 17:08 
Tak moja originálka je čiastočne tiež "obeťou" toho rozpakovávacieho setupu. Našťastie je to dual vydanie a predošlý majiteľ si takto "vytunil" len 3.5" verziu - 5,25" je ok. Ako niekomu mohlo takéto niečo napadnúť - to nemali peniaze na normálny setup alebo im to nedoplo ? Keď už, tak mohli dať aspoň varovanie na nálepku - najlepšie veľkým červeným písmom...
Prave som vdaka youtubu zistil, ze ten nozik na maslo z kuchyne, sa da v Zackovej izbe zohnut na padacich dverach pod kobercom. Nozik nasledne predat v zalozni za 1500$, obchodnik si ho pomylil so striebornou soskou :D Toto by mi nenapadlo.
|  daniel
29.04.2021, 22:57 
uuuuh i want to play this so bad :3
|  Karol
29.04.2021, 21:26 
CD Rip nejde spustit. Spustace (predrobene) sa vypnu, bez toho aby som si vsimol error hlasku. Tak som to chcel spustit vlastnym dosboxom a hodilo mi to nie prilis uzitocny error (kedze ten .bin subor je na svojom mieste a je read&write a nejavi znamky poskodenia) https://imgur.com/undefined
Ja som hral len NES verziu ale tá ma veľmi bavila.
12.04.2021, 23:35 
Po peripetiích s Wizardry 8 mám s W&W jinou zkušenost ;) Až na jeden problém s UI si nevzpomínám, že by mě ta hra něčím iritovala natolik, abych si to pamatoval (jo, trochu magie, než jsem pochopil, kdo supluje klerika). Bugy a grafické problémy ano, ale hratelnost je perfektní (jeden krizový bug jsem byl naštěstí schopný vyřešit poměrně přirozenou cestou, jinak bych hru asi nedohrál). Pseudo tahový souboj mi vyhovoval, ono totiž přepadovky nejde nastavením obtížnosti vypnout zcela, paradoxně budou i tak docela časté (byť na Grimoire to teda rozhodně nemá :D, ale v něm jdou alespoň opravdu vypnout). Bavilo mě to více i po příběhové stránce. Projít si hru s již vytrénovanými charaktery nebyl jen bonus, ale vzhledem k některým prestižním povoláním dokonce nutnost. Velkým plusem je i automapa, která vzhledem k leveldesignu musí řešit jednotlivá patra. Jinak W&W vyšly jako plná hra u LEVELu, právě kvůli tomu jsem si to číslo kupoval.
|  Karol
12.04.2021, 23:31 
Oh, nevidí sa často takéto úprimné nadšenie, eufória z hry. Takisto 100% hodnotenie je zriedkavé. Samotná obtiažnosť je to, čo ma fakt uchvátilo. Obtiažnosť 10 BD je celkom určite extrémne, až nebezpečne vysoká (desať bežných dungeonov), to je akos mach 10 :D Týmto Cadaver oficiálne radím medzi "tri úlohy" - až nejaký vychechtaný punker príde žiadať ruku jednej z dcér, dostané tri úlohy. Bez návodu a cheatov prejsť tri hry. Jednou z nich bude teda Cadaver. Kďeže loviť zlatý kľúčik z jazera, zbierať mak z lesa, či hľadať ihlu v kope sena.. Cadaver pekne bude musieť prejsť :D
:) vcelku milá scénka, predstaviť si 4 ľudí ako sa tlačia pri automate. Dnes sa to už nevidí. Ani neviem čo by bolo väčšou prekážkou, zbytočné rúška a hlúpe dvojmetrové rozostupy pre fiktívnu pandémiu (a v Čechách by sa na skupinku asi aj vrhli fízli, lebo zločin..), alebo nová mentalita hráčov (mládeže) ovplyvnená mobilnými zariadeniami. Aj keď herne s hracími automatami de facto existujú, ich popularita ešte aj pred "pandémiou" bola menej ako vlažná. Prestava úprimnej radosti 4 ľudí pri jednom automate už snáď ani nie je z iného času, ale skôr z iného sveta. Až ma mrzí, že v ich dobe som si hracie (nie kartové, ani ruletové) automaty viac neužil. Boli pritom veľmi početné. V hoteloch, chatách a na podobných miestach. Väčšie mestá mali niečo ako herne... v krčmách bohužial boli len tie kartové a ruletové. Vtedy ma bavili viac lietadlá (letíš buď zospodu hore, alebo zľava doprava), menej bojové. Aj keď taký Street Fighter by ma isto chytil (a Ninja Turtles tiež, ak by som na ne narazil) ale SF som videl prvý krát až na PC. A už ani neviem či som skôr spoznal Body Blows alebo SF... ach, už som v bode života, kedy aj tie najžiarivejšie spomienky sú viac a viac hmlisté. Aspoň že väčšina hier to celé tie dekády prežila ^_^
|  Ringo
12.04.2021, 22:10 
Mám za sebou přes 60% třetího levelu a musím teda říci, že dojmy jsou na bázi absolutní euforie. Tohle je takový ten typ nadhry, něco, o čem je člověk ochoten tvrdit, že je to jedna z nejlepších her, jaké kdy hrál, ne-li nejlepší. A je to něco mezi RPG, adventurou a logickou puzzle hrou. Míra zapuzzlovanosti této hry by vyšla na dobrých 10 her typu dungeon. A všechno v podstatě krásně logické, jen to chce fakt asi herní zkušenosti a jsem rád, že jsem si to nechal až na teď, dobrých 28 let jsem čekal. Protože rozjet to třeba před 25 lety, tak bych asi neměl tu trpělivost a kvůli každému většímu záseku bych koukal do návodu, jak dále. Teď si to jedu hezky po svém, do návodu nekoukám (pominu-li dva hinty v prvním levelu, týkající se spíše ovládání v daném momentě) a je to super.
Tak tenhle automat byl umístěn v Praze v obchodním domě Kotva, pamatuje to někdo? Co já jsem se do něj naházel pětikaček! A hra ve čtyřech lidech, těsně namačkaných u bedny jako sardinky, to byl opravdu nezapomenutelný zážitek :)
11.04.2021, 19:19 
Pomalu jsem se dosoukal do Cackling Crypt 2, abych zjistil, že hra ještě není dodělaná :D Vysloveně nadšený z hry nejsem, dost mi vadí nevybalancovaný přísun zkušeností, kdy hra začne od Mystic Forest levelem potvor výrazně utíkat. Grind je přitom hodně zdlouhavý (z potvor je málo zkušeností). Nicméně celé to stejně stojí na dobré výbavě, a to je vlastně další problém, takže se zatnutím zubů se dá pokračovat i s nižšími levely postav. Stejně jsem nakonec ty postavy netrénoval, protože to nemělo pro mě viditelný efekt. Naopak silným lákadlem hry jsou dungeony. Zprvu vypadají spíše jako hříčka, ale už od Gloomy Caverns to začne vypadat jako pořádný dungeon (v Cackling Crypt jsem musel sáhnout po tužce a papíru a začít si kreslit). Jako beru, že je to hra dělaná pro mobilní zařízení, takže nějaká přehnaná očekávání jsem neměl. Nicméně po to všem musím říci, že jsem docela zvědavý, až autor hru komplet dodělá (špatná prostě není, kladný pocit u mě jasně převažuje). Mimochodem, do hry jsem přispěl 330 Kč, protože dostupné místo v inventáři je katastrofa :)
|  Ringo
08.04.2021, 16:39 
Já nakonec zůstanu u té CD32 Amiga verzi z Hoborgova balíčku, je třeba jej ale upravit a přidat tam jednotku s cestou k adresáři s hrou, protože tam je nějaká chybka a balíček hru po spuštění nenajde.
|  DJ
08.04.2021, 13:56 
Ringo: pravdu mas, zrejme to bude cracknuta verzia aj s trainerom. Uz som nasiel aj povodnu (snad nebude mat nejaku copyprotection). FIX: stiahni si teda verziu bez balicka (zip) a v nainstalovanej prekopiruj/prepis vsetko v podadresari C/XENON2/
|  Ringo
07.04.2021, 20:41 
Není ten samoinstalační balíček PC verze spouštěn s cheatem? Protože tam mám stále max 9 životů a mám tak nekonečno smrtí s tím, že začínám v restartovacím bodě v dané fázi levelu. Takhle jsem docela hladce sejmul už druhého bosse a je jasné, že to tak být nemá. V Amiga verzi jsem po třech smrtích a případném vyčerpání kreditů uviděl nemilosrdnou Game Over obrazovku a mohl jsem to jet nanovo.
07.04.2021, 14:24 
DJ: jo tak, to opravdu ne :) Tohle už je hotová mapa se vším všudy. Jedinou výhodou je fakt jen to, že ji najdeš obvykle až na konci patra. Přehledný formát mapy s možnost vlastních poznámek mi taky chybí, hodilo by se to např. pro záznam obnovitelných surovin. Takhle si musím pamatovat, co na kterém patře zhruba je.
|  DJ
07.04.2021, 13:31 
Elemir: myslel som to technicky - ano Mapa tam je (zobrazuje sa jej cast s mojou polohou), ale bolo by z mojho pohladu fajn keby fungovala ako automapa a odkryvala by len stvorce na ktorych som bol. No a keby este pridali moznost mapu prezerat vratane vlastnych znaciek a poznamok, juuuu ;-)
07.04.2021, 12:34 
Automaping ve hře je, akorát musíš nejprve na každém patře najít svitek s mapou a zapsat si jí do deníku. Mapa se pak vyvolává skrze ikonku kompasu. Svitky jsou ovšem vetšinou k nalezení až na konci patra, takže první průzkum je většinou naslepo. Svitky s mapami se dají taky koupit u různých obchodníků, ale jsou dost drahé.
|  DJ
07.04.2021, 08:39 
Tak uz ju mam na telefone aj ja, diky za dobry mobilny tip ;-) Trochu mi v nej chyba automaping, inac zatial bavi...
|  Karol
01.04.2021, 15:01 
Ďakujem za pridanie. V Moonshades som našiel dlho hľadanú "oddychovku" na mobilné zariadenie. Aj keď dnes sa príliš vášnivo necestuje, stále nachádzam momenty, kedy mám čas aj chuť na hranie, ale nemám k dispozícií PC. V porovnaní s inými mobilnými hrami, táto nie je: - náročná na HW(výkon), či miesto na mobile - nie je "pay to win" - nevyžaduje pravidelné návštevy (aj keď vás rada vidí každý deň v podobe odmeny, ale ak ju nespustíte pol roka, nič sa nestane) - ak si už zakúpite herné bonusy, tie ozaj dobré sú viazané na vaše konto (a tak zostanú s vami až kým sa nepohádate s Androidom/googlom či Applom) - ani prehnane jednoduchá - ani prehnane ťažká (možno niekomu perma death aka iron mode bude chýbať...) A aj keď si na hranie na mobile už nikdy riadne nezvyknem (kúpil som si USBC -> USB3.0 adapter a pripojil myšku), sú chvíle, kedy som rád že na mobile mám práve Moonshades. P.S.: len na zjednodušené zobrazenie krivky hernej obtiažnosti, som pripojil 2 screenshoty s mapkami, jedna s ranného začiatku hry a druhá s približne polovice hry. Bez toho aby som uvádzal, ktorá je ktorá, si vieme spraviť približný obraz gradácie komplexnosti a teda aj zábavy. K tomu ešte pridám, že hra mapky neponúka automaticky, treba ich nájsť/kúpiť, a preto som rád že na Old Games si vieme mapky pekne robiť sami :D
|  Ringo
01.04.2021, 13:58 
2 DJ: Byl jsem na tom kdysi podobně, před asi 20 lety jsem rozjel Cadaver a to s odstupy času několikrát a vždy jsem to vzdal u těch skákacích potvor, tedy po asi 1/3 prvního levelu. Přišlo mi to nehratelné. Myslel jsem si, že jsem nad tím definitivně zlomil hůl. Přitom Cadaver je asi regulérně od počátku devadesátých let moje největší herní touha, dodnes ji vlastně považuji za graficky za největší umění v grafice na počítači a vždycky jsem hledal hry tomuhle aspoň trochu podobné, co měly přijatelnější systém hraní, který bych zvládl. Nedávno dohraný Hero Quest 2 mě ale zase namotivoval to ještě zkusit, říkal jsem si, že to přece není možné, přeci nenechám nejkrásnější hru ležet ladem. Pro jistotu už je na cestě i Amigácká origoška z eBaye, zase jsem jednou zainvestoval po dlouhé době do krabice. A v čem je tedy ta sranda, proč to jde hrát a ne že ne? Je to asi podivné, ale věkem, kdy hráčům obvykle odchází zručnost a hbitost (kterou já ale neměl nikdy, proto jsem na tahovky), tak mě naopak roste trpělivost. Více teď hry zkoumám a snažím se přijít na to, co dělám špatně. Základní věc je nejít na Cadavera jako na akci. Ono je tam sice pár malinko Zeldovitých pasáží, které je třeba rychle proběhnout (ale co to pro mě je, když se mi už i Zeldu 3 A Link to the past, povedlo projet na SNES mini s poctivým ingame savováním, bez savestatu). Souboje nejsou dělány na face to face, umlátit to mečíkem (takový souboj tu není vlastně zatím vůbec). Klíčem je rozvaha a určitá trpělivost. Létající potvory jdou přímočaře k tobě, proto je dobré se před nimi psotavit za překážku (opytel s kamením, výstupek z podlahy a pod. Jedním hodem kamene cca zjistíš, kam doletí. Takže pak se od potvory postavíš na tu vzdálenost a pár hody ji sejmeš. V podstatě jde o logickou záležitost, ne akční. Z počátku najdeš pytel s 20 kameny, ten je třeba šetřit, Ale záhy najdeš pytel se 100 kameny a později s 200 kameny. Potvor je tu však jen pár. Nejhorší jsou skákající potvory. Do místností, kde jsou je nejlepší naběhnout na potřebnou vzdálenost a rychle je kamením zasypat. Takových 5 ran a je po nich. To byla asi zatím nejtěžší část na hbitost ne hře. V prvním levelu je sud doplňující zdraví. Je u těch oranžových červů. Ty je lepší rovnou rozkopat a riskovat malé zranění. Uberou asi 2 ze 100 HP. Plýtvat na ně kamením, což jsem kdysi dělal, je zbytečné a marné, oni se navíc respavnují v té místnosti. Použil jsem je pak na lehký grind, když jsem měl celý level za sebou, tak jsem jich pár rozkopal kvůli zisku expů, pak dovypil ten sud s léčivou vodou a vydal se do levelu 2. Jinak drak - měl jsi tu screen se zabitým drakem, z toho usuzuji, že jsi první level tedy asi projel a tak zjistil, že ani tady nešlo o souboj, jako o nalezení potřebných věcí, které draka samy zabily. A tak je řešena vlastně většina věcí ve hře. Tedy aspoň zatím. Nevím, jak to bude v levelu 3, 4, 5 :-) ale nemyslím si, vzhledem k tomu, jak se zde manipuluje s předměty, že tam někde budou nějaké zběsilé souboje. Nepřátelé jsou spíše většinou součástí logického řešení než akčního. To jsou věci, které jsem ještě před těmi 20 lety neměl trpělivost zjišťovat, vždycky to bylo takové - nainstalovat ,spustit a hurá hrajeme a pobíhal jsem tam jak střelený :-) Beztak bych si tehdy k tomu ještě nalistoval návod. Teď jsem rád, že mám trpělivost si vše řešit sám.
|  DJ
01.04.2021, 08:59 
Ringo: tak poreferuj ako to pri tvojom aktualnom hrani vidis, som na to velmi zvedavy. Sam by som tuto klasiku chcel prejst, vzdy som stroskotal na tom akcnom pojati subojov. Zda sa, ze ti to ide ako po masle (podla map), musel si prist na nieco o com neviem, ako teda na tie suboje? Si ma inac inspiroval, takze som konecne urobil Cadaveru samostatnu stranku, vpodstate rekonstruujem jednu staru zabudnutu prirucku k tejto hre s navodmi a mapami: <a href="https://www.oldgames.sk/docs/cadaver/">www.oldgames.sk/docs/cadaver/</a> !
|  Kubik
31.03.2021, 01:46 
Normality je jedna z prvních 3D Adventur vůbec. nyní k zakoupení i na Steam
|  Ringo
22.03.2021, 21:44 
2DJ: Jo, ten savestat má u Heroquestu 2 takové dvě roviny. Já jej celou dobu používal jen na to, abych v noci mohl vypnout comp a druhý den navázat. Ale jinak, když jsem padnul, tak jsem poctivě opakoval scénář. Člověk nesmí podlehnout mámení. Takže jsem ani účelově nesavoval a neloadoval u search, abych si patřičný předmět bral postavou, které se hodí nejvíce. Prostě co postava na šla a vzala, to vzala. Jen ten finální souboj teda, tam jsem fakt loadoval, když mě boss zasáhl. Bohužel nej palcát jsem měl u kouzelníka, který se k bossovi nedostal :-) A při porážce opakovat dvouhodinový postup k bossovi, to byla fakt nechutně natažená herní doba postavena na cíleném neúspěchu. Jak budu mít čas, dohodím sem obrázky, moc jich tu koukám ke hře není. Jinak jsem rozjel opravdu svůj letitý rest a dilema. Mnohokrát rozehraný Cadaver jsem mnohokrát kvůli nepřehledným soubojům vzdal, ale pořád mi ta hra ležela v hlavě, jelikož ji považuji za graficky jednu z nejhezčích her vůbec a to už od počátku devadesátek, kdy jsem zahlédl screeny v Excaliburu. Teď jsem konečně odhodlán to jet pečlivě, rozvážně a zvládnout to. Všechy hry viděné z rohu jsou pro mě vždy jen odrazem Cadavera. Takže nepokořit tuhle modlu by byl hřích. Jo, a pro jistotu jsem dnes udělal kup na Ebayi a koupil si origošku, XL edici s PayOff pokračováním.
|  DJ
22.03.2021, 20:49 
Ringo: tak gratulujem k dohraniu maestro! Toto si ten savestate vyslovene pytalo ;-) No a kukam ze sa v Dungeon Mapperi objavila mapka Cadavera... jedna z mojich srdcoviek...
|  Ringo
22.03.2021, 11:40 
Dohráno. A Přiznám se, že v posledním souboji jsem si pomohl savestatem, protože porazit posledního bosse je ryzí haluz a předchází mu docela úmorná cca 2 hodinová mise, kdy nelze ukládat pozici. Dojít po dvou hodinách na konec a zjistit, že mi dá nepřítel po haluzi 3 smrtící rány a jede se od znova, to bych psychicky nedal. Člověk tam dojde potřetí, po čtvrté a po páté to třeba vyjde a boss se do mě netrefí, a nebo taky nevyjde a pojede se po šesté. Doplatil jsem tady taky na poctivost, že co kdo najde, to najde, protože ten palcát, který s sebou nosil kouzelník, který k bossovi ani nedošel, by se ve final fightu hodil třeba trpaslíkovi. Jenže ten měl zase Doom staff, která by se zase hodila mágovi.
|  Kloki38
16.03.2021, 22:23 
Tak som skončil už aj ja - v misii 30. Ničiť takmer nezničiteľné konvoje lodí pomocou nepresných navádzaných striel je už pre mňa moc. Savestate v tomto prípade nepomôže. Po 3 dňoch skúšania som začal hľadať nejaké riešenia/triky a zistil som, že hra má dokopy minimálne 60 misií (!) Keď si len zoberiem, koľko roboty ma stálo dostať sa do misie 30, tak si ani nechcem predstaviť, čo je napríklad v 50tej. S tým znižovaním hodnotenia kvôli vysokej obtiažnosti tiež nesúhlasím (teda, ak nie je spôsobená zlým dizajnom) , ale Darker je fakt o hubu. Nie je to zlá hra, ale vyžaduje naozaj veľkú dávku trpezlivosti, ktorá mi v misii 30 došla. A zistenie, že som bol sotva v polke hry bol pre mňa už posledný klinec do rakvy.
|  Karol
15.03.2021, 17:48 
Grafické spracovanie, rovnako ako žáner sa mi páčili. Hru som si svojho času zadovážil za rozumné peniaze. Naozaj dobrá hra, avšak ten žáner je asi trochu viac špecifický než len "Dungeon Crawler". Má aspekty, rovnako ako Brány Sekladenu, ktoré inde len tak nenájdete. Nie je to ani tak niečo, na čo viete ukázať prstom, alebo z toho spraviť screenshoť, je to skôr niečo v tom poňatí sveta, jeho interakcie s hráčom, v druhom rade typ hlavolamov a neposlednom rade aj tvorba bludísk. Je to taký "trademark". Každopádne som mal dobrý pocit z hry, z jej spracovania a realizácie, ako po grafickej stránke. Z môjho poľadu je to typ hry, ku ktorej by sa mi oplatilo zakúpiť oficiálny guide. Tiež je to ten typ hier, ktoré ma motivujú k vyhľadávaniu preocedurálne generovaných dungeonov/svetov, aj keď sú vždy horšie ako tie ručne predrobené, no nehrozí vám že pre nejakú dejovú prkotinu hru musíte generálne opustiť.
|  Karol
04.03.2021, 20:40 
Možno sa na to pozerám cez nesprávne okuliare. Avšak aj keď chápem, že pre obtiažnosť niekto hru hrať prestane, nesúhlasím že obtiažnosť je dostatočným dôvodom na významné zníženie hodnotenia. Videl som aj ponosy na "príliš ľahké" aj "príliš ťažké" hry, ale ak by som inak hre dal 7/10, neznížil by som to na 5/10. Len by som v recenzii vytýčil môj problém s obtiažnosťou. (ak som známy recenzent, čitatelia vedia čo sú moje limity aj silné stránky a spravili by si celkom reálny obraz o tom, či hra je pre nich) No nahnevať sa na hru, lebo je ťažká a paušálne jej znížiť hodnotenie, to považujem za nefér.
|  Kloki38
03.03.2021, 21:03 
Tak som začal hrať Darkera. Misie nad mestom sú fajn. Základ je naučiť sa koordináty základne pre lepšiu orientáciu (14x06) a mať po ruke tú mapku mesta, lebo bez nej sa nedá zistiť kam treba letieť. Hrozne som bol zvedavý na tú misiu 17, ktorá Andrewa tak dožrala že kvôli ktorej dal Darkerovi v Score 5/10. Musím povedať, že tých ICEových 30 sekúnd je dobrá hovadina - za ten čas sa dá dať tak maximálne úvodná sekcia. Skoro celá mapa je akoby jedna veľká autodráha v tuneli. Takmer po celý čas je nutné lietať v takých pruhoch, ktoré rakete dobýjajú energiu a držia ju na ceste. Ak z nich vyletíte pri plnej rýchlosti, tak je je to skoro zaručený koniec ( v zákrutách sto percentný). Jedna sekcia je potom v takých tuneloch/kanáloch v štýle Rebel Assault 2 - je nutné vyhýbať sa prekážkam. Andrew mal pravdu - tá misia je naozaj ťažká a nečudujem sa mu, že to nechal tak. EDIT: Zistil som, že klávesou backspace sa dá v tuneloch brzdiť. Dosť to pomáha, ale napriek tomu je to furt hrozne ťažké. Už ma nebavilo po každom faile stále opakovať začiatok, tak som prešiel na Dosbox X, ktorý vie robiť save staty a prešiel to na ňom. Misia 17 je fakt dobrá podpásovka pre hráčov, čo od Darkera očakávali casual sci-fi simulátor.
24.02.2021, 12:13 
<p>Hrál jsem jako mladý, jak na videohrách, tak na NES</p><p>obtížnost:***</p><p>grafika: **</p><p>hratelnost:***</p><p><br></p>
23.02.2021, 18:59 
moc mě nebavilo
@Ringo: Myslim ze pises o Catacombs ale ja som bol uz v Silver tower lv3, nakoniec som sa ale vratil a nejak to save load prekluckoval cez ten chaos neviditelnych stien a nasiel toho krvacajuceho beholdera, potom som ich tam pobil, nasiel Crystal Hammer a uz som v Azure Tower.. uz sa mi tam da i spat ;)
|  DJ
19.02.2021, 07:32 
Karol: download link som opravil (je to na subdomene http://dos.liquiddoom.net/dfend_reloaded.exe)...
|  Karol
16.02.2021, 22:19 
Aspoň pre mňa sa po spustení http://liquiddoom.net/dosbox/list.xml ukazuje len možnosť "Wayback machine" - čiže akoby stránka nebola aktívna a je len internet archív. Homepage funguje, ale tá verzia od Cyberreality mi akosi nejde (neviem sa v nej dohľadať downloadu)
2Lacid: Bug určitě ne, ono spát nejde v pasáži, kde tě trápí zlé sny. Ono to vypadá hard core, že nejde odpočívat, ale ten level je ve skutečnosti velmi snadný, potvorám ustupuj nebo je obíhej, nenech se jimi zasáhnout a nebudeš potřebovat spát. Tak můžeš bez stresu pořádně prošmejdit ty potřebné levely a nakonec najdeš, co hledáš.
som rozohral eob1, presiel, ale som mal zle postavy tak som zacal dvojku odznova, ale je to dost tazke, som sa dostal v tej vezi co som dostal peciatky na ruku, ledva ledva som sa vobec dostal z toho bludiska tajnych stien, ale teraz mi chyba to kladivo, co treba rozbit ten stit, aj by som siel spat zabijat tie otravne svetielka, ale moja parta nevie spat, ani dole v catacombs... mam bug? musim rozohrat odznovu?
|  Karol
03.02.2021, 23:12 
Nemôžem uveriť, že WW je len o rok mladšie ako W8. Áno, vidím a cítim ambície tvorcov hry priniesť na trh niečo inovatívne a zároveň atmosferické. Ako aj relatívne vydarený prepletenec 3D open world plus voľný pohyb (s plťkou, koňom...) spriadaný na základoch klasických RPG dungeonov. Ale ten výsledok... Screenshoty z hry ma očarili a nadmieru zaujali, ale samotný "pohyb" v hre, interakcia... Znova končí len pri snahe a dobrom úmysle. Fyzikálny svet, viac reagujúci ako napríklad W8 (kde ste sa mohli zaseknúť za stoličkou či pultom u He'Li a mohli ste už len loadovať), vo WW sa stoličke pohne ak do nej vrazíte. Ale tento fyzikálny svet sa v zlomku sekundy otočí proti vám, ked ste na napríklad na plťke, do vody k vám prídu banditi, a začnú vami točiť, keďže sa oba objekty do seba zaseknú. Ako vedľajší efekt, vy nemôžete kliknúť na plť (nemôžete vystúpiť), lebo aj keď ju vidite, hra nevie tie pomiešané a zaseknuté objekty od seba odlíšiť (plť a banditu) a tak v tom kolotoči len dúfate že toho banditu trafíte a aj zabijete, skôr ako jeho kumpáni vás ustrielajú/ubijú na smrť. Alebo taký rebrík. Milá to vecička.. ale jeden nepozorný pohyb a letíte z neho. Ste v mlyne a vidíte v jeho podzemí pavúka, tak že je vhodné ho pohladkať Longswordom +1. Hľa, reobrík! A namiesto ladného zlezenia o poschodie nižšie, vás daný rebrík vymrští do priestoru a padáate so zraneniami rovno pavúkovi ku kusadlám. Aspoň že s tým koňom to ako tak funguje, až na detajl, že vždy keď sa respawne nejaká banda predomnou, prestáva ma baviť z koňa schádzať a zas naň vyliezať. (A to dokonca ani nie som trestaný vysadacou vizuálnou skvenciou, ako napríklad v Oblivione) Pradávno táto hra bola ako bonus k časopisu (Score? Level?) a pamätám si ako som celkom sklamaný to CD/DVD vyťahoval a vložil do obalu a už nikdy znova nepoužil (a stratil... som si kúpil teraz na GoGu). A to strielanie a kúzlenie... v tom tzv. ťahovom boji. Jediný dobrý aspekt je, že ľahké boje viete urýchliť a nie ste odkázaný na ťahy ako vo W8 kde niekedy si môžete zaliať kávu, kým nepriatelia sa rozhýbu. Ale kontrolu nad bojom som vo WW veru nezažil. Priestovia a mágovia mi ledva prežívajú a aj keď sa konečne dostanú k lepšiemu kúzlu, v praktickom boji sa účinok často stráca. Aj ten energy blast, čo je akoby fireball, sa len málokedy pošťastní správne aplikovať kým sú nepriatelia ďaleko (a vyhnúť sa friendly fire). A ladenie obtiažnosti v nastaveniach? Veď to už rovno môžem boje vypnúť a hrať to ako adventúru, a len behať z bodu A do bodu B a riešiť hádanky a hlavolamy. Čo sa v tom roku 2000 porobilo, preboha? Boli developeri donútení na poslednú chvíľu prejsť na nový engine? Betatestovať do dali rumunským retrieverom? Programátor, grafik a designenér skončili v nejakom nešťastnom vzťahovom trojuholníku? Veď sa písal rok 2000, a aj keď s 3D enginom snáď aj v mnohom mohli experimentovať a ospravedlňuje ich že sa pohybovali v "uncharted" sektoroch novodobých hier, vskutku som sa dávno nemusel tak premáhať sebasugestívne presviedčať (až autohypnotizovať) aby som sa k nejakej hre vracal. Len aby som každý návrat závratne rýchlo oľutoval? Veď je to tak podobné W8, ktoré tak milujem! Čo sa tu pánabeka pokazilo? Len jeden rok rozdiel. Vie mi to niekto vysvetliť? EDIT: sem tam mi to pripomína viac Dungeon Lords, viac ako Wizardry. Rovnako ma zaujala možnosť "resetovať" stav hry, avšak ponechať si hrdinov. Taký vynútený megarespawn, či skôr megareset. Celkom svieža funkcia. V tomto type hier sa sem-tam stane, že nejaký quest, aj kriticky, skrátka pokašlem, a namiesto začínanie novej hry, si vlastne ponechám to najdôležitejšie: partičku, a len nazbieram viac skúseností. K tomuto patri aj možnosť kombinácie členov party, takže som celkom milo prekvapený. Veľká škoda, že to kazí interakcia so svetom. Nie len boj, ale aj obyčajná komunikácia s NPC, ale rebríky a úzke priechody. Hlavne chápem, prečo Dungeon Lords už opustil party-based štýl a ovládate len jednu postavičku, namiesto šiestich. Už mám celkom dosť hodín odohratých, ale stále sa cítim ako jednonohý na bicykli. Ak môžem útočiť len myškou, ale pritom je úplne fuk, či nepriateľa trafím do hlavy, štítu, hrude, či krku, tak načo sa nutne musím hrať na point'n'click akčnosť? Nestačí si nabidnovať klávesu na útok a celé si to uľahčiť? (Ak taká možnosť v settingoch je, som debil ja a ospravedlňujem sa). Prepínať medzi zbraňami je na maličkej šípočke, ktorá sa skrýva nad a pod obrázkom zbrane... nemohol celý obrázok byť sám o sebe prepínač zbrane? A nemohla k tomu byť nabindovaná klávesa? (k tomuto už fakt mohla, ani neverím že nie je... asi som len nepozorne prechádzal nastaveniami). Kúzlenie je kapitola sama o sebe. Vďaka nepozornosti si zabúdam prepnúť späť na zbraň, a nešťastne strielam AoE kúzla na blízku. Tu zas mi chýba jednoduchý princíp Friendly-Fire diferenciácie, ako má W8, a vlastným fireballom sa nemôžete zraniť. Celkovo mám pocit, že len hŕstka ozaj maličkostí, ktoré ani nemuseli byť vyradené z hry, len uvedene ako alternujúce možnosti s voľbou hráča. Prvky ovládania, GUI, interakcie...to všetko si v roku 2000 mohli dovoliť spraviť na vyššej úrovni. Fakt to chcem hrať aj dohrať, ale cítim sa ako škôlkar sediaci pri tanieri nenávdideného špenátu.
03.02.2021, 09:32 
<p>Amazing game brings back childhood memories. Love snatching clubs from policemen.</p>
01.02.2021, 17:34 
lasice: Přidám gratulaci i zde :) Je to divný, ale já se kochal grafikou taky :) Nevím čím to je, ale rpgčka z pouštního prostředí mají u mě nějakej bonus nebo co. Dark Sun 1/2, Stone Prophet, Al-Qadim...praavda vše SSI :)
|  lasice
30.01.2021, 22:15 
uff, tak jsem poprvé dohrál Dark Sun, poslední boj ja fakt kruťárna... je to opravdu boží hra, doporučuji všem co jsou i třeba jen malinko RPG pozitivní ;) GoG píše 69 hodin, jelikož tak dobře nevládnu angličtinou, tak mě trochu více času zabral překlad dialogů a občas jsem se kochal krásami prostředí ;)
|  DJ
30.01.2021, 13:33 
Swampy: ano ;-), s portami Froggera pre Commodore 64 to bolo celkom vyzivne, len v roku 1983 vysli 3 verzie (Sierra, Parker Bros, Interceptor), prihadzujem ich tu aj do online emulatora...
|  Swampy
30.01.2021, 13:06 
Na C64 som sa s tou disketovou verziou od Sierry snad nikdy nestretol. Kazdy mal len ripnuty cartridge s verziou od Parker Brothers - Preto som si aj dlho mysles ze hra sa vola Parker Frogger :)
29.01.2021, 12:40 
IWD II u nás vydal CD Projekt, je vskutku zajímavé (podobně jako u Might and Magic IX), že si lokalizaci nedokázali mezi sebou předat. Je to vlastně celá řada her, které u nás vyšly dabované, ale GOG je nabízí jen v EN verzi, což je škoda. Zrovna u obou dílů IWD mi třeba dabing přišel prima.
|  Maroš
28.01.2021, 11:50 
@Karol Kľudne hrávaj bez módov. Ja tieto staré klasiky hrávam úplne bez nich (max vyššie rozlíšenie, no nič iné).
|  Karol
28.01.2021, 11:10 
GoG pomaličky začína pridávať existujúce lokalizácie k hrám, všimol som si to pri MM hrách, kde aj keď v dlhých prestávkach, ale pribúdajú lokalizácie. Každopádne GoG má prostriedky ako lokalizácie implementovať, dokonca nepriamo mnohé aj vlastní /skrz sesterské a dcérske spoločnosti/. Čo podľa mňa necháva otvorenú možnosť : ak si my hráči tie lokalizácie budeme pýtať, je dosť možné že ich pridajú (a nemusíme si ich pracne zháňať, sťahovať, inštalovať a čo je horšie, v GoG vypýnať auto-update, ktorý ich vlastne prepíše späť a niekedy sa tak pokazí aj hlavné .exe) Každopádne hrať hru v novom šate a zažiť nový rozmer ma láka (preto aj často vyhľadávam neoficiálne mody, a riskujem že hru nedohrám pre nedostatok betatestovania - a ten pocit fakt neznášam, nemôcť dohrať, niečo čo ma úprimne baví :D ) Aj keď z Forgotten Realms modami oplýva hlavne NWN, ak sa nemýlim.
|  Maroš
28.01.2021, 00:03 
@Karol Ešte jedna vec k ID2. Tá hra má aj český dabing, ktorý jej dáva úplne nový rozmer. :) Avšak GOG verzia ho neobsahuje. :(
|  Maroš
26.01.2021, 16:53 
@Karol Pôvodný IWD už na GOG nekúpiš. Avšak, ak si kúpiš Enhanced Edition, dostaneš tu pôvodnú ako bonus. IWD2 je úplne fantastická hra. Je to moja srdcovka. Príbehovo je super, grafika je úchvatná a D&D 3.5 pravidlá mohutné! Proste RPG raj! :) A tá hudba od Jeremyho Soula (napr. Skyrim) je úžasná tiež. Nie nie, tie IWD hry neboli plánované pre MP ako prvá voľba. Navyše ako MP môžeš hrať aj BG 2 a to je hra s prepracovanými postavami.
|  Karol
26.01.2021, 00:58 
Váhal som: No ak mali ten remaike pokaziť, a zhoršiť, ako naznačovali niektoré recenzie, tak by som si kúpil radšej pôvodný Icewindale. (cez Galaxy mi to bude ľahšie stiahnuť a hrať, ako cez ten humungulózny balíček z GamersGate) Tú dvojku teda tak či onak musím kúpiť pôvodnú. BTW, na margo absentujúcej interakcie medzi postavami: nebol už aj IW designovaný pre multiplayer? IW2 podľa mňa isto bol. To by mohlo byť príčinou prečo sa vôbec nevenovala pozornosť pozornosť vzťahom členom družiny, tak ako v BG1 a BG2. Minimálne v BG2 to už bolo fakt ako dating sim, ale ani BG1 nebol vôbec slabý na interakcie a osobnosti, ktoré ich vedeli okoreniť.
|  Maroš
25.01.2021, 19:01 
@Karol Ak myslíš kontroverzné recenzie na GOG pri IWD EE, tak sa niet čoho báť. Ja som tú verziu skúšal (nehral celú), no graficky je tá hra úplne krásna. Milujem tú detailnú pre renderovanú grafiku vo vysokých rozlíšeniach. Ja mám IWD 1 úprimne rád, hoci je to spomedzi tej zlatej éry D&D na PC tá najslabšia hra kvôli brutálnej lineárnosti a absentujúcej interakcie medzi postavami. Ale atmosféra a súboje sú super. Kvôli čomu vlastne váhaš? :)
|  Karol
25.01.2021, 15:28 
Ha, som myslel že keď remasterovali BG aj BGII, tak to isté "postihlo" aj Icewind Dale. Každopádne som zvedavý na tvoj názor až si zahráš Icewind dale, tie recenzie čo čítam na GoG sú tak kontroverzné až protichodné, že neviem čo si mám naozaj myslieť. (Pritom IW II je celkom hrateľná aj pôvodná, origoš, to som si ju rovno zahral vtedy v decembri z nostalgie, ale ďaleko som sa nedostal. Zároveň ale nemôžem povedať že by mi vyslovene orignálka akokoľvek vadila v 21. storočí, ten mikromanažment je D&D typický a aj keď nie je extrémne simplifikovaný, neprekážal mi skoro vôbec.) Bohužiaľ ale nemám GoG verziu, ale som kúpil balík "D&D Stariniek", nejaká Anthology bulk verzia na GamersGate a to si musím vždy stiahnuť celý balík (asi 6GB) a z toho si môžem nainštalovať čo chcem. (A možno aj viac ako 6GB, veď len BG1 bol na 5 CD) a tak som poškuloval o GoG verzii, ktorá je aj lepšie patchovateľná (dokonca už GoG ju celkom dobre publishuje) a preto som váhal medzi origoš a remastered. A váham doteraz.
výsledkov: 50 [ 1-50/7575 ]   «predchádzajúce 0123456789101112131415161718192021222324 nasledujúce»


STAR WARS™
 možnosti podpory
🍺 Buy me a beer
 hľadaj v časopisoch
 hľadaj všade
 posledne pridané hry
Star Wars (Namco), 12.05.2021
Star Wars, 10.05.2021
Miracle Warriors: Seal of the Dark Lord, 04.05.2021
Wonder Boy, 29.04.2021
Ghosts 'n Goblins, 27.04.2021
Curse of Monkey Island, The, 27.04.2021
Teenage Mutant Ninja Turtles II: The Arcade Game, 10.04.2021
Castlevania: Bloodlines, 03.04.2021
Moonshades, 31.03.2021
Super Castlevania IV, 25.03.2021
[ viac ]
 diskmagy
 Narsil
 Pařeniště
 KLAN
 PC Engine
 Bonus
 follow / sharing
 štatistiky
 Hry :: 1234
 Prílohy :: 7883
 Komentáre :: 7575
[ viac ]
Copyright © 2018 DJ, design & code by DJ
| OldGames | Online Hry | Časopisy | Diskmagy | Zberateľstvo | Diskusné fórum | Galérie obrázkov | Prílohy | PC hry | Mapa stránok | Odkazy | Kontakty |
| RSS-všetko | RSS-hry | RSS České hry | RSS-komentáre | RSS-diskusia | RSS-časopisy | RSS-prílohy | Facebook | Twitter |
 | Divinity: Original Sin | The Bard's Tale | Might & Magic X: Legacy | Legend of Grimrock II | King's Bounty: The Legend | Dune 2000 | Fix-It Felix Jr. online | DOSBox